Sunday, May 17, 2009

Proosit, Daniela!

Üleeile, kui ma esialgse plaani järgi pidin Eestisse minema, selgus ootamatult, oli Danielal sünnipäev. Kallasin talle õhtul, kui selline asjaolu ilmsiks tuli, baaris Vana Tallinnat ja ta läks puhta pöördesse - mitte ei suutnud aru saada, kuidas ta oma senise elu üldse ilma selle joogita elada on saanud. Pärast jätkasime "Ahvides". Mingi Siem Reap'i väidetavalt parimate baaride omanik (üks on see laheda nimega Angkor What?, mida ka oma Siem Reap'i sissekandes mainisin), kes meie hotellis oma naisest puhkab - nagu aru sain -, laulis Queeni "Bohemian Rhapsody't" kaasa nagu tõsine karaoke-ooperistaar, rahvas aplodeeris. Ja kuigi Daniela on peaaegu alati hoos ja häälekas, polnud ma teda sellises hoos siiski veel enne näinud - aina uiskas ja huilgas, nagu torust tuli, - täiesti uskumatu tegelane. Sealjuures tegi ta väga valjult maha inglasi, keda ümberringi hulgaliselt jagus (omanikudki on seal inglased). Mina aga olin öösel arvuti taga istunud ja üsna kudenud, alkohol ka alla ei läinud ning, suutmata Danielaga samale tasemele jõuda, läksin peagi ära magama.

---

Muuhulgas kuulsin õhtu jooksul, et Daniela oli lapsendatud jõukasse šveitsi perre, kelle jõukusest tal põhimõtteliselt kopp ette sai. Ta pidas paremaks oma lapsed sest kremplist eemale tuua ja oma rahakoti peal elada, mitte lasta lastel katuseid samamoodi sõitma ajada, nagu sõitvat ta vanematel, kes tahtsid neile iga sõrmeliigutuse peale võimaldada kõike, mis vähegi pähe turgatas. Laste isa, kellega ta juba mõnda aega koos ei elanud, olevat psycho'ks muutunud ja tänaval inimestele kallale läinud, leides, et need ta naist liiga palju vahivad.

---

Danielale veel kord õnne! Hip-hip-hurraaa ja proosit!

2 comments:

kalle said...

ütle mulle kaa selle koha nimi kuhu daniela põgenes jõukuse ja mammona kultuuri ja inimeste eest kes aeg-ajalt psycho-ks muutuvad.. tahan kaa!

Una said...

Kalle, kurinahk, oled see Sina? No koha nimi on hetkel igatahes Sihanoukville, Kambodža. Eks põgene ka siia, kui jõukus üle ääre ajab. Ootan, jõukaid eriti. :)

Siia põgenedes võid sattuda muidugi muude asjade küüsi. Näiteks Daniela sattus dengue fever'i kätte ja oli vahepeal haiglas, eile pääses aga jälle juba meie sekka, küll alles tilguti otsas tilpnedes.