Thursday, March 12, 2009

Vahepealsest

Üleeile saabus eestlastele lisa.


Saabusid Julia ja Uno.


Ning Kagu-Aasia tuurilt naasesid Ott (blond) ja Taavi, kes jäid eelnevalt jäädvustamata. Nüüd ka pilt olemas.

---

Üleeile sai rannas ämbriinimeste seas käidud, kuna oli täiskuu ja lootsin seal miskit tavalisest erilisemat näha. Tais olevat ju metsikud täiskuupidustused. Siin aga oli mu meelest vaiksem kui tavaliselt. Renx ütleski, et ta on pigem märganud, et täiskuu ajal ongi linnas vähem rahvast – ehk lähevad paljud seks ajaks Taisse täiskuupidustustele.

Baari sulgedes – üleeile siis – lasin baariülemal endale long island ice tea segada – õppe eesmärkidel – et menüüs olevat kokteili vajadusel ka ise oskaks segada –, aga eks ise pidin siis ka ära jooma ja maksma (ok, pool hinda). Kurinahk, see oli neetult kange! Koosneb see ju peaaegu kõigist mõeldavaist kange alkoholi sortidest ja paraku coca-colat enam eriti ei mahtunudki klaasi. Ühesõnaga, tegelikult see asi ikka päris niimoodi ilmselt ei käi – coca-colat peaks rohkem olema – siis oleks lahjem ka, aga no põhimõtteliselt see ongi suht vikat jook. Igatahes sain juba enne ämbritele üleminekut korraliku krundi alla.


---


Muide, rannas on siin kõige parem magada üldse – õhk ikkagi natuke liigub. Ma polegi veel proovinud, aga öösel pidavat ka eriti mõnus ujuda olema – päike on vee päeva jooksul küll peaaegu keema ajanud, aga seda suurem olevat jahutusefekt välja tulles – öösel on ju ikkagi lausa mõni kraad jahedam. Ses osas olin ma küll loll, et mingid jakid Eestist kaasa tarisin – need on siin tõesti täiesti üleliigsed – ka öösel. Maksimaalselt saab öösel selga panna mingi eriti õhukese pikkade varrukatega pluusi. Lihtsalt ei uskunud oma isa juttu. Vahel ajab ta udujuttu ka, aga seekord oli tal õigus.

---

Eile õhtul oli meil päris põnev kuulata Renxi, Taavi, Karli ja Uno pajatusi ja mõttevahetusi maailmapoliitilistel, Kagu-Aasia olustiku ja muudel teemadel. Üritati ka paika panna, mida selle Venemaaga ikka teha, mis Eestist saab jne. Ma ise olin eelmise õhtu täiskuust ja tööpäevast sedakorda üsna väsinud, nii et kuuldelgi püsimine oli juba natuke komplitseeritud, aga mõne ajalehest püütud tähelepaneku osas sain minagi suu lahti. Pean tunnistama, et ega ma Eestis elades selles kandis toimuva vastu erilist huvi ei tundnud, vastavad uudised pigem skip’isin – tundus see ju nii kauge ja minusse puutumatu olevat. Nüüd siin olles on asjalood veidi muutunud – ikka tahad ju teada, mis su ümber (mitte ainult selles linnas ja riigis, vaid ka ümberkaudu) toimub, kuidas siin asjad käivad, kes on kus mida näinud-kuulnud jne.

No comments: